Носителят на Златната топка Кристиано Роналдо ще бъде на линия за историческото домакинство на българския шампион Лудогорец в Шампионската лига. Португалецът страдаше от различни травми, които му попречиха да започне на ниво новия сезон в Примера дивисион и пропусна втория  двубой на „кралете” в Испания срещу Реал Сосиедад, загубен изненадващо от „белите” с 2:4.

Роналдо обаче изрази надежда, че до седмица ще бъде напълно възстановен и на разположение на своя треньор Карло Анчелоти.

Лудогорец посреща Реал Мадрид на националния стадион „Васил Левски” на 1 октомври. „Орлите” започват участието си в Шампионската лига с гостуване на „Анфийлд”.

 „Всеки ден преминавам различни терапии. Вече започнах да тичам и правя някои упражнения на терена, така че се чувствам много добре. Със сигурност след една седмица ще бъда готов”, коментира Роналдо, който участва в промционално събитие в Мадрид, заедно с пилота от Формула 1 Джейсън Бътън.

Португалецът допълни още, че се надява, че Реал ще се превърне в първия клуб, който ще успее да защити титлата си в Шампионската лига. През миналия сезон Реал спечели рекордната си десета титла в най-силния европейски турнир, а през настоящата кампания „кралският клуб” попадна в група с българския шампион Лудогорец, Ливърпул и Базел.

„Разбира се, че трябва да подобрим нивото си. Шампионската лига е добро състезание, най-трудната надпревара. Мисля, че е възможно да защитим титлата си, но сами знаете, че трябва да се случат много, много неща. Както винаги трябва да играем мач за мач и се надявам, че това ще бъде годината на Реал, в която ще станем шампиони за втори път”, коментира още португалецът.