Шотландският рефер Крейг Томпсън, който се представи, меко казано, слабо в снощния мач между Лудогорец и Реал Мадрид, се е дънил неведнъж във важни европейски мачове. Той се е представял слабо в мачове предимно на национални отбори в квалификационните им кампании. 

Има два фрапиращи случая, при които шотландецът се е дънил здраво и е отнасял сериозни критики след това. Единият от тях е през 2011 г., когато ръководи важната евроквалификация между Франция и Босна и Херцеговина. 

"Петлите" имат нужда от хикс в този мач, за да се класират за еврофиналите в Полша и Украйна. Балканците трябва задължително да бият, за да вземат първото място в групата и да пратят именития си съперник на плейоф. 

И те повеждат в мача, като удържат преднината си до 78-та минута. Тогава се намесва и Томпсън, който дава... спорна дузпа в полза на Франция. Нарушението срещу Матийо Валбуена е извън наказателното поле, но реферът присъжда дузпа, от която Насри е точен и "петлите" се класират напред. Босна пък играе баражи и отпада в тях. 

Вторият случай е от преди по-малко от месец. Тогава страдат националите на Украйна, а мачът е от старта на световните квалификации със Словакия. Украинците падат с 0:1, а в последните секунди бележат гол, който впоследствие е отменен при доста спорни обстоятелства. 

Селекционерът Михаил Фоменко е бесен и напада вербално Томпсън. Срещу него е подадена жалба за представянето му, но явно в УЕФА не са я взели предвид, тъй като по-малко от месец по-късно той води важния мач на Лудогорец и Реал Мадрид. А в него и двата тима имаха претенции за слабото му представяне.