Откакто пое Манчестър Юнайтед през лятото, мениджърът Луис ван Гаал не се свени да похарчи стотици милиони за нови попълнения. Някои специалисти дори го оприличиха на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, който купува най-скъпите звезди, които впоследствие са кръщавани от местните медии "галактикос". 

След Анхел ди Мария, Радамел Фалкао и редица други класни играчи, в Англия се питат - ще стане ли и Кристиано Роналдо поредният "Гаал-актико" (бел. авт. от Ван Гаал)? Вчера холандецът намекна за подобна възможност на пресконференцията си. 

Но побърза да уточни, че не вярва Реал Мадрид да продаде голямата си звезда, която купи именно от "Олд Трафорд" преди пет години за умопомрачителните и тогава рекордни 80 млн. паунда. 

Според вестниците "Сън" и "Дейли Стар" обаче, Ван Гаал е накарал ръководството, ако не друго, то поне да проучи възможността за трансфер на португалеца. Самият Роналдо намекна, че не е изключено един ден да се върне при "червените дяволи", което веднага отприщи вълната спекулации на Острова. 

Наскоро звездата подписа нов договор с Реал, който ще го задържи на "Бернабеу" поне до 2018 г. Тогава ще е вече на 33 години и едва ли ще е толкова апетитна хапка за Юнайтед. Затова Ван Гаал е дал време на спортните ръководители да проучат шансовете за лятната му покупка. 

Всичко зависи обаче не само от желанието на играча, а и от това на президента на европейския клубен шампион Флорентино Перес. Засега той не е дал индикации за раздяла със звездата, но дали ще се заформи нова трансферна сага около него, ще разберем другото лято. Със сигурност обаче Ван Гаал го иска, пише още "Сън".