Испанският страж на Реал Мадрид Икер Касияс вече е футболист на португалския Порто. На тръгване от Мадрид той коментира темата с напускането си на специална пресконференция.

"Благодаря на всички, които са дошли да ме уважат и да се разделим, това е доста интересен ден в моята кариера", заяви със сълзи на очи Касияс.

"Реал Мадрид не само ме оформи като футболист, но и като личност. Тук разбрах какво означава клубната емблема на Реал. Благодаря на всички мои треньори и хората, с които съм работил, научих много от тях. Вече не съм част от Реал Мадрид, а на Порто. Благодаря на Порто за това, че повярваха в мен", допълни Касияс.

Касияс е истинска легенда на Реал Мадрид като с фланелката на "белия балет" е цели 25 години. Той печели 5 шампионски титли, две купи на Краля, 4 пъти Суперкупата на Испания, 3 пъти Шампионската лига, 2 пъти Суперкупата на Европа, Интерконтиненталната купа, както и Световното клубно първенство. Става европейски и световен шампион с "Ла Фурия Роха". Има куп индивидуални награди.