Една от легендите на Реал Мадрид Икер Касияс изглежда ще си тръгне от "Сантяго Бернабеу" това лято. Макар да няма официално потвърждение за това, действията на клубното ръководство подсказват за подобен ход. 

Босовете на мадридчани вече са влезли в преговори с колегите си от Ривър Плейт за подписа на 18-годишния вратар Аугусто Батая. Новината е разпространена от медиите в Аржентина, а се потвърждава и на Пиренеите. 

В интерес на истината, Реал опита да купи стража още през януари, но тогава сделката се разсъхна заради ангажимента му с националния отбор на Аржентина до 20 години, както и за предстоящото му участие на Световното първенство за младежи през май. 

От испанския гранд обаче са категорични, че искат да сключат сделката до края на този месец, за да могат да са сигурни за него преди Мондиала. Мадридчани дават 5 млн. евро за подписа му, но сумата може да нарасне многократно. 

Ако се осъществи подобен трансфер, изходът на "Бернабеу" ще бъде отворен за Касияс. Ветеранът, който навършва 34 години през май, ще трябва да е трети избор на Карло Анчелоти, ако остане и това едва ли го удовлетворява.