Скромният норвежки клуб Малвик спъна плановете на Реал Мадрид за подготовка преди двубоя за Супрекупата на Европа срещу Севиля. Петодивизионният тим отказа да пусне европейския клубен шампион да се готви на базата му, като изтъкна, че по същото време ще проведе свой камп за набиране на таланти.

В момента Зинедин Зидан и „белия балет“ все още са в САЩ за приятелския турнир International Champions Cup, а първият им официален мач ще бъде именно сблъсъкът на 9 август. Той ще се играе на стадиона на Розенборг - „Леркендал“ в Трондхайм, а Реал имаше идеята да се готви на базата на Малвик, който се намира наблизо.

Президентът на норвежкия клуб Фроде Форборд обаче отхвърлил офертата, тъй като държал повече на провеждането на лагера за млади таланта, който ще бъде посотен от 270 ученици. „Ще е страхотно Реал Мадрид да дойде тук, но не можем да отпратим тези 270 деца“.

Медиите в скандинавската държава твърдят, че базата на Малвик спокойно е можела да приеме и двете събития едновременно. Такова предложение е било направено на Реал, но оттам отхвърлили идеята. Това довело и до окончателни отказ на Малвик.