Голямата звезда на португалския футбол Кристиано Роналдо може да бъде призован да помага на родината си в преследване на златния олимпийски медал във футбола на Игрите в Рио де Жанейро догодина. 

Местната футболна федерация обсъжда възможността да го включи в състава, който ще представлява иберийците в Бразилия догодина. По принцип, съставът е от футболисти до 23-годишна възраст.

ФИФА обаче позволява да се включат трима играчи над тази граница и португалците сериозно обмислят да викнат най-голямата си звезда. Всичко зависи от неговия отговор, а и дали клубът му Реал Мадрид ще го пусне. 

Иначе Португалия си осигури квота за Игрите през Европейското първенство за младежи, на което те стигнаха финала и тази вечер ще спорят с Швеция за титлата. Този мач можете да наблюдавате директно в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play. Двубоят започва в 21:45 часа. 

"Възможността да ангажираме Роналдо е налице и има вероятност да я използваме. Знаете, че имаме право на трима футболисти над 23 години и една от опциите, върху които мислим, е именно той. Има време да решим, сега е още прекалено рано", сподели президентът на португалската федерация Фернандо Гомеш.