Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти си навлече гняв от Хърватия. Причината е контузията на полузащитника на "белите" и национал на балканската страна Лука Модрич. 

Италианецът беше нападнат от лекаря на националния отбор на "шахматистите" Борис Немец. Според него, специалистът е единственият, който носи вина за травмата на халфа, който ще е аут в следващия месец и половина заради разтежение в коляното. 

"Анчелоти не спести абсолютно нищо на Лука. Той тъкмо се беше върнал след дълготрайно отсъствие, а той го пускаше по 90 минути във всеки мач, вместо да разчита на него постепенно и така да му помогне да си върне физическата форма."

"Той ще е дълго извън състава отново за дълго време, защото не беше готов на 100%, когато го пуснаха. Просто е пренатоварен и нямаше достатъчно време да се възстанови напълно и последва новото нещастие", сподели Немец. 

Модрич няма да играе до края на май и ще може да се върне в състава на Реал евентуално за финала в Шампионската лига, ако все пак мадридчани се класират за него. След това предстоят евроквалификации, за които би трябвало да е на линия.