Двата непримирими съперника в испанския футбол Реал Мадрид и Барселона влизат в нова битка. Този път тя не е на терена, но е също толкова важна. Става въпрос за подписа на звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс. 

Според каталунския вестник "Спорт", двата гранда вече са влезли в разговори с агента на играча и се опитват да го убедят за сделка. Импресариото Фолкер Щрут даже вече е имал лична среща с високопоставен представител на "белите". 

Очаква се още до края на този месец мениджърът да влезе в контакт и със спортния директор на каталунците Ариедо Брайда. Цената в договора на играча е фиксирана - 35 млн. евро. Но заради интереса на два от най-богатите клубове в света, тя може да скочи до 50 млн.

Но Барса е в много неравнопоставена позиция в тази битка, защото има трансферно ембарго до края на годината. Това пък може да задоволи Борусия Дортмунд, защото означава, че Ройс ще остане в клуба поне до зимата, дори да бъде продаден на каталунците. 

Развръзката за бъдещето му предстои, въпреки че през февруари подписа договор до 2019 г. Напускането на Юрген Клоп със сигурност ще изиграе огромна роля за окончателното му решение за кариерата.