Стадионът на Реал Мадрид може да бъде прекръстен на „Абу Даби Бернабеу“, вместо да продължи да се зове „Сантиаго Бернабеу“, предава Marca. Разбира се, ако се стигне до подобна промяна, „кралете“ ще получат солидна сума. Твърди се, че в Кралския клуб ще бъдат инвестирани 500 милиона евро в идните 20 години, а източникът на средствата е петролна фирма.

Преговорите са в доста напреднала фаза, а запознати дори разкриват, че са във финалния стадий. Единственото условие на арабите е да има лека промяна в името на стадиона, като да бъде инкорпорирано името на най-голямото от седемте арабски емирства.

Както е известно, ръководството на Реал Мадрид от доста време насам търси източник на средства за реконструкция на съоръжението, а по всичко личи, че той е открит. Запознати разкриват, че щедрата сума ще позволи на „балета“ да извърши всички необходими ремонти в дома си, проектът, за които отдавна стои в офисите на стадиона.

Ако се стигне до очакваната развръзка, сметките показват, че на година Реал ще получава по 25 милиона евро, а това ще е така до 2034-а година.