Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти разкри, че е готов да остане на поста си, въпреки че медиите в Испания са категорични, че ще бъде уволнен. В родната му Италия пък го спрягат за наставник на Милан. 

Карлето обаче сподели, че пред него опциите са две - или да остане в настоящия си клуб, или да си вземе дълга почивка. Какво ще се случи с кариерата му, предстои да се разбере в следващите няколко дни. 

"Мисля, че бъдещето ми е повече от ясно. Или оставам в Реал Мадрид, или си взимам една година отпуск. Имам още една година договор и моето намерение е да изпълня задълженията си докрай."

"Ако клубът ми каже, че не съм искан, естествено, че няма да съм щастлив. Но уволненията са част от моята работа като треньор и аз съм свикнал с тези обстоятелства. Аз не бързам за никъде."

"Знам, че в следващите дни, дори часове, клубът ще решава какво да прави и ще обмисля опциите. Все още не съм говорил с никого от шефовете, но мисля, че в понеделник или във вторник ще знам бъдещето си", сподели Анчелоти. 

Той говори след последния мач на тима си за сезона - победата над Хетафе със 7:3. Реал остава втори в Ла Лига, отпадна на полуфинала в Шампионската лига и рано-рано сдаде трофея за Купата на Краля. Но пък Анчелоти и компания спечелиха световната клубна титла през декември миналата година, така че сезонът им не е "сух".