Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти нахока Кристиано Роналдо за червения картон, който получи в предния мач на отбора срещу Кордоба през изминалия уикенд.

„Неговата реакция по време на мача срещу Кордоба няма оправдание. Той направи голяма грешка и разбира много добре това. Сега ще трябва да изтърпи наказанието си, а ние ще трябва да се справим без него“, коментира италианецът.

„Едно наказание никога не е добро. Той ще трябва да го изтърпи. Сега трябва да си почине хубаво, за да се върне отново на топ ниво“, добави треньорът на Реал Мадрид.

„Роналдо няма проблем с коляното, нито в друга част от тялото. Той работи нормално, за да бъде готов за мача срещу Атлетико. Не е истина, че той има някакъв физически дискомфорт.“

„Липсата на Роналдо няма да промени нашия стил на игра, нито нашата схема. Винаги играем в 4-4-2. При отсъствието на Кристиано – Хамес ще играе малко по-напред. Позицията на Родригес ще бъде сменена, но всичко е нормално.“

„Загубата от Реал Сосиедад на „Аноета“ вече е забравена. Ние подобрихме много играта си оттогава. Предстои ни съвсем различен мач“, продължи специалистът.

„Мисля, че е нормално да има голямо напрежение и страсти на мач като Атлетико – Барселона. На това ниво всичко е нормално. Всичко приключи накрая след последния съдийски сигнал.“

„Мисля, че няма никакво значение началния час на мачовете. Ние сме готови да играем по всяко едно време. По-трудно е да се подготвим за началото на мач, който започва в 12 по обяд, но трябва да се справяме с всяка една ситуация. Срещу Кордоба не играхме с достатъчно голяма интензивност. Оставяхме много пространство на съперника и те се възползваха от нашите грешки“, добави Анчелоти.