Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че ще оттегли от футбола за една година, ако бъде уволнен от треньорския пост в „кралския“ клуб. Италианецът ще научи бъдещето си в следващите няколко дни, а до края на контракта му остава още една година.

Анчелоти обяви, че ако бъде уволнен от Реал, то той няма да поеме друг клуб, а ще си вземе почивка за срок от 12 месеца. Специалистът разкри, че ще се подложи на операция заради цервикална стеноза.

Името на италианския специалист се спряга сериозно за завръщане в Милан.

„Казах го на пресконференция и го повтарям отново: Ще спра за една година. Имам сериозна причина, за да спра“, коментира Анчелоти.

„Трябва да се подложа на операция заради цервикална стеноза. От известно време тя засегна ръцете ми и ако изгубя още време, може да засегне и краката ми, така че вече имам насрочена операция. Не знам колко време няма да бъда физически готов заради постоперативния период, който трябва да мина и рехабилитацията“, каза още Анчелоти.

„За мен ще бъде удоволствие да приема Адриано Галиани на вечеря, но не мога да променям програмата си. Ще се оперирам във Ванкувър, Канада, където имам къща. Ще си почивам между Мадрид и Канада, защото повярвайте ми, в последните две години в Реал бе много трудно“, сподели специалистът.