Старши треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес заяви, че Гарет Бейл и Серхио Рамос са здрави и ще бъдат на линия в дербито срещу Атлетико Мадрид на „Висенте Калдерон“ от седмия кръг на Примера дивисион.

Хамес Родригес пък няма да играе за десеткратните шампиони на Европа, след като не е възстановен от контузия.
"Двамата (Бейл и Рамос) са здрави и вече влизат в необходимия ритъм. Тренират и ще вземем решение утре точно колко да играят. Говорих с Гарет и той се чувства добре. Той (Родригес) получи удар в бедрото, с което имаше проблеми. Отново има болки и това ще му попречи да играе в неделя", заяви Бенитес на пресконференция.

„Бейл е футболист, който ако е здрав, е нормално да бъде в титулярния състав на отбора“, добави треньорът на Реал Мадрид.
Хамес ще пропусне и мачовете на националния отбор на Колумбия срещу Перу и Уругвай през октомври.

„Очаквам мач, в който ще доминира страстта. В тази среща трябва да покажем характер“, продължи наставникът на „белия балет“.

„Хамес Родригес получи отново контузия на същото място, което е много неприятно. Нямам представа колко време ще е необходимо, за да се възстанови напълно от травмата. Надявам се, че ще бъде на наше разположение след паузата в първенството. При всички положения няма да рискуваме неговото здравословно състояние“, каза още Рафаел Бенитес.

Реал Мадрид се намира на четвърто място в Примера дивисион с актив от 14 точки, докато "червено-белите" са на пета позиция с две точки по-малко от градския си противник.