Реал Мадрид записа изключително важна победа с 4:2 при гостуването си на Селта Виго на „Балаидос“ в мач от 33-я кръг на Примера дивисион. По този начин „белия балет“ отново съкрати разликата от лидера Барселона само на две точки, а до края на сезона остават пет кръга.

Успехът за „белия балет“ дойде много трудно, а основна заслуга за него имаха Хамес Родригес и Хавиер Ернандес.

Мачът започна много лошо за Реал, който в 9-та минута вече изоставаше в резултата. Ореяна подаде към Нолито, който направи за смях Даниел Карвахал и Тони Кроос, премина през двамата, след което прекара топката между краката на Рафаел Варан и я изпрати във вратата на Икер Касияс.

Реал Мадрид бързо успя да изравни резултата. Кристиано Роналдо и Хамес Родригес организираха бърза контраатака в 16-та минута. Колумбиецът нахлу в наказателното поле на Селта, след което пусна успореден пас на гол линията, но нито един негов съотборник не успя да засече топката във вратата на Алварес. Топката обаче не бе избита добре и бе подарена на Тони Кроос, който не сбърка и изравни резултата.

Реал Мадрид обърна развоя на срещата в 24-та минута, когато Хамес Родригес пусна чудесен пас към Хавиер Ернандес, който излезе сам срещу Алварес и нямаше проблеми да го преодолее и да отбележи първия си гол в срещата.

Селта бързо се върна в мача. В 28-та минута Ореяна намери с перфектен пас Санти Мина, който излезе сам срещу Касияс. След първия удар на Мина топката срещна левия стълб на вратата на Реал Мадрид, но при добавката футболистът на Селта не пропусна да се разпише.

Кристиано Роналдо бе близо до това да вкара в 41-та минута, но след удара му топката срещна гредата.

Реал Мадрид отново излезе напред в резултата в 43-та минута, когато Кристиано Роналдо подаде към Хамес Родригес, който стреля от границата на наказателното поле на Селта и изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Алварес.

Домакините имаха претенции за дузпа в 56-та минута за нарушение на Серхио Рамос срещу Ореяна, но съдията Перес Монтеро не ги уважи.

Реал Мадрид реализира четвърти гол в 68-та минута, когато Серхио Рамос изведе Хавиер Ернандес зад гърба на защитата на Селта. Мексиканският нападател излезе сам срещу Алварес и отбеляза своя втори гол в срещата, за да направи резултата 4:2 в полза на Реал.

До края на срещата Нолито, Чарлес и Аугусто Фернандес направиха пропуски пред вратата на Икер Касияс.

Реал Мадрид е втори в класирането със 79 точки, докато Барселона е лидер с 81 точки.