Дойде моментът и Реал Мадрид да изпадне в криза. Преди месец всичко, което се случва в последните дни, изглеждаше абсолютно невъзможно. Футболът е способен да променя рязко настроенията. След феноменалната серия от победи, триумфа на Световното клубно първенство и Златната топка на Роналдо настанаха трудни дни за "Кралския клуб".

В дербито с Атлетико селекцията на Анчелоти изглеждаше отвратително. Няколко дни по-рано част от изданията в Мадрид анализираха, че отборът е "влязъл в червено". Коментираше се, че футболистите са преуморени от липсата на ротация, а от това може да завалят контузии.

Така и стана. Реал би мъчно и незаслужено Кордоба, а Роналдо получи червен картон за пълна глупост. Последва и изстрадана победа срещу Севиля в отложения мач. Там "белите" дадоха две свидни жертви. Хамес и Рамос се контузиха, а това предопредели изхода на градското дерби.

Реал Мадрид остана без основните си централни защитници (Рамос и Пепе). Анчелоти не може да използва и двама от важните футболисти в по-предни позиции (Лука Модрич и Хамес Родригес).

Това не е всичко, европейските шампиони имат двама играчи в слаба форма. Става дума за Кристиано и Гарет Бейл, който дори се конфронтира с публиката, която по принцип е изключително капризна. Капитанът Касияс пък си позволи безобразна грешка при първия гол на Атлетико, който на практика предреши мача. Домакините бяха толкова кръвожадни, че само това им трябваше. 

За капак се появиха информации за напрежение, защото, видите ли, Роналдо отпразнувал шумно своя 30-ти рожден ден с част от съотборниците веднага след фиаското срещу Атлетико. Това вероятно се тълкува като проява на лош вкус.

Португалецът изглежда има лична драма, защото наскоро се раздели с любимата си Ирина Шайк. Съперниците трудно могат да го извадят от ритъм, но явно всеки си намира майстора...

Между всичките несгоди Реал отпадна от турнира за Купата на Краля. Тимът на Карлето продължава да води в шампионата, но със скромната една точка пред Барселона, а каталунците заиграха много силно водени от звездното трио Неймар, Меси и Суарес. Предстоят и битките с Шалке в Шампионската лига.

Основният въпрос е дали Карло Анчелоти изпусна съблекалнята? Важна е и физическата форма на футболистите. Сигурно е, че Реал ще влезе в пътя, но има опасност да е твърде късно.

Италианецът е длъжен да спечели първенството, защото иначе вероятно ще бъде сменен. В момента Реал не е готов да вземе Шампионската лига, но има достатъчно време, за да промени това усещане. 

За феновете на отбора кризата е проблем. Глобално погледнато има една прекрасна новина. Футболният свят разполага с един изключителен треньор. Диего Симеоне показа, че дълги години ще е фактор. С него ще се съобразяват всички, а съвсем скоро Атлетико ще му отеснее.