Освен Вечното дерби Левски – ЦСКА, интересът на българския футболен фен най-вероятно ще бъде привлечен и от още един сблъсък Реал Мадрид – Барселона. Двубоят е тази вечер от 19.00 часа наше време. Арена на сблъсъка е „Сантяго Бернабеу“.

Най-големият въпрос преди Ел Класико е дали звездата на Барселона Луис Суарес ще излезе на терена. Уругвайският национал изтърпя тежкото си наказание от 4 месеца заради ухапване на Джорджо Киелини по време на световните футболни финали. Луис Енрике обаче ще трябва да решава – дали звездното дуо Лионел Меси и Неймар ще поеме своите функции отново, или ще включи и новото си оръжие – Луис Суарес.

Преди Ел Класико Карло Анчелоти сподели: „Луис Суарес е фантастичен играч. Аз го харесвам много. За футбола е добра новина, че той отново може да играе. Уважавам много Луис Енрике и ако някой мисли, че го провокирам, то определено греши.“

В същото време Луис Енрике коментира дали може отново да се случи епизод, като този със Суарес срещу Киелини на Мондиала: „Футболът е контактен спорт, има съдия и актьори на терена. Футболистите са големи хора и се познават отлично помежду си.“

Общо 10 световни шампиони шампиони се очаква да излязат тази вечер в битка помежду си... Мадрид разполага с Касияс, Рамос, Арбелоа, Кедира и Кроос, докато Барселона ще заложи на Пике, Шави, Иниеста, Педро и Бускетс.

От друга страна, старши треньорът на „белите” Карло Анчелоти няма да може да разчита на Гарет Бейл, но за сметка на това ще има на разположение Пепе и Серхио Рамос. Най-скъпият играч в света има травма на десния крак.

Преди срещата Реал Мадрид е на 3-о място в класирането на Примера с 18 точки, а Барселона е лидер с 22 пункта.

Феновете ще могат да се насладят на изключителната битка – най-резултатната атака в Примера дивисион през сезона – тази на „белия балет“ срещу най-добрата защита – тази на каталунците.

Предстоящият мач ще бъде и своеобразен сблъсък не само на добре познатите титани – Кристиано Роналдо и Лионел Меси, но и арена за доказване на новите попълнения на двата тима – Хамес Родригес за Реал и Луис Суарес за Барселона. Друга двойка новаци на терена ще бъдат Иван Ракитич и Тони Кроос.