Отборите на Реал Мадрид и Атлетико Мадрид ще имат възможност да бъдат активни по време на летния трансферен прозорец през 2016 година, но при определени условия.

Двата клуба подадоха молби в Апелативната комисия на ФИФА във връзка със забраната да регистрират нови футболисти в течение на следващите два прозореца. Докато трае разследването на този орган и ако не се произнесе до 1 юли по въпроса, клубовете могат да правят трансфери.

Решението на ФИФА, повод за което станаха привличанията на играчи под 18 години, на този етап има само предварителен характер, поне до произнасянето на Апелативната комисия.

Освен това, до излизането на това решение Реал Мадрид и Атлетико Мадрид ще могат да разчитат и на младите си футболисти, заради които започна разследването.

През 2014 година в подобна ситуация беше и отборът на Барселона, който получи забрана да картотекира играчи в течение на два трансферни прозореца.

Решението на каталунците беше обявено на 16 април, но след подаването на жалба до Апелативната комисия, делото се проточи до 20 август. Т.е. в този трансферен прозорец тимът можеше да привлича играчи. По тази причина Барселона изтърпя наказанието си след това през зимата и лятото на 2015 година.

Реал и Атлетико са обвинени в нарушаване на правилата при привличането на непълнолетни играчи.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS