Отборът на Реал Мадрид остава в борбата за титлата в Примера дивисион. „Белите“ се наложиха с 1:0 при гостуването си на Реал Сосиедад в мача от 36-я кръг. Така момчетата на Зинедин Зидан излязоха на върха в класирането с 84 точки. Барселона и Атлетико Мадрид, които заемат съответно второто и третото място, с по 82 точки, са с мач по-малко. „Дюшекчиите“ играят по-късно с Райо Велекано, а каталунците гостуват на Бетис.

До края на битката в Ла Лига остават два кръга.

Първото полувреме бе сравнително спокойно без много сериозни положения. Първата по-впечатляващата опасност дойде в 41-ата минута, когато Начо се отчете с великолепен самостоятелен пробив. Играчът на Кралския клуб нанесе удар, но стражът на Сосиедад Херонимо Руйи отрази.

Реал Мадрид

източник: БГНЕС

След почивката нова добра възможност се разкри през възпитаниците на Зинедин Зидан в 59-ата минута. Гарет Бейл овладя една отбита топка, но изстрелът му бе спасен от вратаря на домакините, който демонстрира котешки рефлекс.

Десет минути преди края на редовното време уелският нападател в редиците на „белия балет“ откри резултата. След центриране отдясно на Лукас Гарет Бейл надскочи всички и с глава насочи топката за 1:0 в мрежата на домакините.

В продължението на срещата Кейлор Навас трябваше да демонстрира класа под рамката на „кралете“. Костариканецът се намеси вещо при един опасен удар.