Италианският футболен специалист Фабио Капело не скри, че вярва в уменията на новия треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан. Капело изрази мнение, че френският специалист притежава харизма и заслужава време, за да се докаже в Кралския клуб. Освен това, Капело сподели своето виждане защо е толкова трудно за един треньор да води „белия балет“.

Зидан официално парафира до 2018-а година

Припомняме, че Фабио Капело бе начало на Реал Мадрид в два етапа – от 1996-а до 1997-а и след това от 2006-а до 2007-а.

„Не знам защо Бенитес не успя с Реал Мадрид. Би трябвало да е нещо, свързано със съблекалнята“, започна Капело.

„Ако няма „химия“ между отбора и треньора, успехите ще дойдат трудно. Бенитес е специалист с опит“, добави италианецът.

На въпрос защо е толкова трудно един треньор да води Реал Мадрид, Капело каза: „Всичко зависи от президентите. Те влияят много. Трудно е да си треньор в Мадрид. Ако президентът прескача наставника и говори директно с играчите за проблемите в съблекалнята, просто си загинал. Играчите знаят всичко. Те разговарят помежду си: „Президентът ме пита вчера защо е станало това, или онова“. И така у тях се създава усещането, че треньорът не значи нищо“.

Зидан: Ла Лига още не е приключила

Що се отнася до това, че Реал Мадрид няма спортен директор и по отношение на това кой решава трансферите в клуба, Капело сподели следното: „За мен е странна подобна конфигурация. Може би в тази обстановка, треньорът решава трансферите. Нормално е да е така“.

„Флорентино Перес не ме е търсил преди отборът да подпише със Зидан. Перес иска той да бъде този, който решава, той да прави трансферите, той да въвежда новостите. Иска той да контролира нещата“, обясни Капело.

Капело: Зидан може да спечели Шампионската лига

„Смятам, че Реал ще съумее да задържи Бейл, Бензема и Роналдо. Те виждат какво се случва в Барселона, където освен Меси, привлякоха и Неймар. След това дойде и Луис Суарес, който много помага на другите двама“.

„Важна е харизмата, която има Зидан. Мисля, че трябва да му дадат достатъчно време. Обикновено играчите вярват в теб, докато допуснеш грешка. Футболистите те изпитват всеки ден“, коментира Капело.

Дали се оценява като твърд треньор, Капело сподели: „Един наставник всеки ден има пред себе си около 40 души, които го преценяват. Баща ми обичаше да казва, че съществува само една дума и тя е респект, респект и пак респект“.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS