Вратарят на европейския клубен шампион Реал Мадрид Икер Касияс е дал срок на ръководството до началото на първия мач за сезона да му даде ясна индикация дали ще разчита на него през новия сезон, пише вестник "Марка". Ако не я получи, си тръгва. 

Мадридчани откриват кампанията на 12 август с мач срещу сънародниците си от Севиля за Суперкупата на Европа. Ако не започне титуляр в този мач, стражът вероятно ще приеме офертата на английския Арсенал. 

Испанецът се надява още преди това да има яснота за бъдещето му. Според информациите в Англия, ако реши да си тръгне, той ще има среща с ръководството, на която ще помоли да му се прекрати договорът. 

В момента той има още три години контракт с Реал. Така, ако някой клуб го иска, ще трябва да плаща трансферна сума, а желанието на Касияс е да е свободен агент, за да се разбере по-лесно с евентуалните си нови работодатели. 

До 12 август наистина би трябвало да има яснота около вратарския пост на "Сантяго Бернабеу". Дотогава трябва да е дошъл новото попълнение Кейлор Навас и да бъде ясно кой измежду Касияс и Диего Лопес ще си тръгне, за да се отвори място за костариканеца.