Световният шампион със състава на Германия от лятото Сами Кедира няма да напуска сегашния си клуб Реал Мадрид през зимния трансферен прозорец. Това разкри наставникът му при "белите" Карло Анчелоти. 

Това изказване на италианеца беше предизвикано от ежедневните слухове из испанските и английските медии, че халфът ще премине в Арсенал през януари. Ако има трансфер обаче, той ще е през лятото. 

Кедира беше на крачка от напускане на "Сантяго Бернабеу" още през август. Тогава обаче вместо него, босът Флорентино Перес се раздели с Шаби Алонсо, който премина в Байерн и така германецът остана при "кралете". 

Инсинуациите за бъдещето му се засилват още повече заради факта, че ръководството така и не успява да се споразумее с него за удължаването на контракта му. Той е обвързан за още година и половина. 

"Имаме време със Сами до юни да се разберем за договора му. Ако иска да остане при нас, с удоволствие ще му предоставим условията за това. Ако не се разберем, през юни ще ни напусне", сподели Анчелоти пред "Лондон Ивнинг Стандард".