Един от двамата световни шампиони в сегашния състав на Реал Мадрид Сами Кедира е повече от сигурен пътник. "Белите" очакват да го продадат още това лято и да вземат някакви пари за него, тъй като договорът му изтича през 2015 г. 

Днес се появиха информации, че от Байерн са готови да го изчакат до другото лято и да го вземат без пари. Но според вестник "Марка", до дни халфът ще бъде продаден на Арсенал. 

"Топчиите" вече са изпратили официална оферта, която беше приета от президента Флорентино Перес. Преговорите между Кедира и Арсен Венгер обаче пропаднаха заради заплатата на играча. 

"Артилеристите" му предлагаха по 134 хил. паунда на седмица, което е с 10% по-малко от парите, които германецът получава на "Сантяго Бернабеу". Очаква се сега да има увеличение на предлаганата сума от Реал, но тя няма да достигне заплатата му в Реал. 

От Байерн са готови да му дават и повече пари, стига да го вземат без трансферна сума. Испанците пък се надяват да приберат предлаганите 30 млн. евро от Арсенал, така че се очаква развитие в близките дни. Ясно е само, че бъдещето на Кедира е далеч от Мадрид.