Сами Кедира и ръководството на Реал Мадрид са в студена война, твърди вестник „Марка“. Световният шампион с Германия и агентът му Йорг Нюбауер към момента са прекратили всякакви контакти с представителите на „кралския“ клуб.

Двамата не са се срещали с шефовете на клуба повече от месец, а продажбата на Кедира към този момент изглежда неизбежна.

Сами Кедира има договор с Реал Мадрид до лятото на 2015 година. Той отхвърли всичките предложения, които му бяха отправени за подновяването на контракта.

Между Кедира и Реал Мадрид има сериозни финансови разминавания и изглежда, че испанският гранд ще направи всичко възможно, за да продаде германския футболист в дните до края на трансферния прозорец. 27-годишният футболист искаше заплатата му да бъде с 2 милиона евро по-голяма в сравнение с тази, която му предложиха от „белия балет“.

Към световния шампион с Германия има сериозен интерес от Челси и Арсенал.

В Реал Мадрид дори се съмняват, че Сами Кедира има подписан предварителен договор с отбор и затова саботира всички възможни разговори с ръководството на клуба.

„Кралете“ обаче са категорични, че Кедира няма да запише нито една игрова минута, ако не поднови договора си. По този начин халфът рискува да не игра през целия сезон. Доказателство за това е, че германецът изгледа първите два официални мача на Реал Мадрид за новия сезон от трибуните.