Един от най-обичаните от публиката играчи на Реал Мадрид Икер Касияс е на крачка от това да сложи край на 16-годишната си кариера на "Сантяго Бернабеу". Вратарят на практика се е съгласил да подпише договор с Арсенал. 

Доскоро той се колебаеше дали да отиде в Лондон, или да продължи да се бори за мястото си при "белите". Треньорското ръководство обаче му е обявило в прав текст, че ще бъде трети избор, ако остане в тима. 

Все още първи избор е Диего Лопес, а се очаква в близките дни да бъде привлечен костариканската звезда Кейлор Навас. Говореше се за трансфер на Лопес в Монако, но такова нещо все още няма. И това оставя Касияс като трети избор на наставника Карло Анчелоти. 

Затова се очаква в близките дни легендарният страж да приеме офертата на Арсен Венгер. Според вестник "Спорт", офертата на "артилеристите" е била твърде добра за отказване и се очаква до края на месеца да смени клубната си принадлежност. 

Очаква се в близките дни вратарят да има разговор с шефовете на Реал и да се разбере за освобождаването му като свободен агент. Офертата на Арсенал е за пет сезона със залата от 100 хил. паунда на седмица. 

Там ще трябва да се бори за титулярно място с Давид Оспина и Войчех Шчесни, но Венгер го е уверил, че смята да разчита на него, което допълнително накланя везните в полза на трансфер.