Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо обяви, че е продал имиджовите си права на компания, която е собственост на Питър Лим – настоящ бос на Валенсия.

Португалският национал обяви сделката чрез послание на официалния си уебсайт, където описа хода като стратегически, особено по отношение на азиатския пазар.

„Много се вълнувам, че ще обявя последното си споразумение с компанията Mint Media, притежавана от моя добър приятел Питър Лим – бизнесмен от Сингапур, която ще придобие моите имиджови права“, обясни Роналдо.

Договорът е за шест години и не засяга ангажиментите на играча с неговия клуб, а правата за имиджа са само за Азия, уточни Минт Медия в комюнике.

Връзката между двамата без съмнение е направена от агента на футболиста – Жорже Мендеш, който е личен приятел и съветник на Лим.

Именно имиджовите права бяха основата на проточилите се преговори между Реал и Кристиано при последното подновяване на договора му. През 2013 година той подписа за още 5 години с „белия балет“, като запази под свой контрол над 50 процента от имиджовите си права.