Атлетико Мадрид измъкна 1:1 от Реал в дербито на испанската столица, и спря съперника си за лидерската позиция в Примера дивисион.

Реал поведе с попадение на Карим Бензема, но късно в мача Лусиано Вието изравни. Реал все пак продължава да е без загуба като гост на Атлетико за първенство.

Така Виляреал остана начело със 16 точки, а Реал, Селта и Барселона са с по 15. С точката си тази вечер, Атлетико е пети, с 13.

Кристиано Роналдо не успя да се разпише на "Висенте Калдерон", пропускайки шанса да излезе еднолично като топ реализатор в цялата история на "кралския клуб".

Двата отбора размениха по едно добро положение в първите пет минути, а в шестата Кейлор Навас тръгна да се надиграва с Гризман, и имаше късмет да не получи гол.

Защитите не изглеждаха много съсредоточени в тези начални мигове от  дербито. Карим Бензема се възползва именно от това, в деветата минута, и след страхотен рейд на Карвахал и центриране отдясно, французинът с  глава откри резултата.

В 21-та минута Тиаго спечели дузпа след фаул на Серхио Рамос в пеналта, но Гризман не успя да преодолее Кейлор Навас, и стражът спаси наказателния удар.

Битката се пренесе сериозно в центъра на терена, и влизанията започнаха да стават все по-сериозни в хода на мача, а чисти голови положения отсъстваха. Още преди почивката Дани Карвахал бе заменен принудително, заради травма. 

След подновяването на играта, Атлетико пое инициативата, но разчиташе предимно на дълги топки, за да стигне до нещо.

Рафаел Бенитес опита да раздвижи своите с пускането на Гарет Бейл, и уелсецът имаше няколко интересни възможности. Матео Ковачич пък влезе на мястото на Карим Бензема, за повече свежест при "белите".

В 81-та минута Лусиано Вието с глава стреля малко встрани от вратата, но две минути по-късно отново той вече бе точен за 1:1. Джаксън Мартинес надигра Арбелоа, Гризман не позволи на Навас да улови, и стражът остави Вието да вкара на празна врата.

Именно Кейлор Навас обаче бе в основата на спасената от Реал точка в края, след като направи фантастично спасяване на удар на Мартинес в добавеното време.

Реал владееше контрола до гола на Атлетико, но след това имаше късмет, че не получи и втори. Домакините отправиха и цели 19 удара към вратата на съперника, за разлика от техните девет.