Лука Модрич влезе в ролята на спасител за Реал Мадрид, който се натъкна на неочаквани трудности при гостуването си срещу предпоследния в Ла Лига Гранада в 23-ия кръг. „Лос Меренгес“ се наложиха трудно с 2:1, като Модрич реализира победния гол пет минути преди края на срещата.

Иначе Карим Бензема откри резултата преди паузата, а Юсуф Ел Араби изравни след час игра. Това създаде известни тревоги пред момчетата на Зинедин Зидан, който веднага опита да преобърне развоя на срещата с няколко смени, което пък разсърди стартиралия като титуляр Хамес Родригес.

Срещата на „Лос Карменес“ не беше много далеч от сензационно начало, като в 11-ата минута съдията Хесус Хил отмени гол за домакините. Попадението не бе зачетено заради засада на Адалберто Пенаранда, който действително бе зад предпоследния в защита за „белия балет“, но пък не игра с топката.

Почти веднага Реал стигна до шанс – Кристиано Роналдо засече хубаво центриране, като изпрати изстрела си на сантиметри покрай лявата греда. Гранада никак не се стресна и в 17-ата минута Исаак Съксес отправи добър шут от десетина метра, който също прелетя в аут.

В 30-ата минута мадридчани сториха очакваното, като поведоха в резултата. Даниел Карвахал направи силно включване отдясно и пусна идеална топка за Карим Бензема, който отблизо не срещна особени трудности да стреля покрай вратаря Андрес Фернандес – 1:0.

Две минути преди почивката домакините се хванаха за главите, след като Мигел Лопес имаше повече от идеална позиция да стреля в очертанията на вратата. Шутът на последния обаче мина встрани от десния стълб.

След паузата Гранада опита ранен натиск. В 47-ата Давид Барал засече с глава центриране от ъглов удар, а Кейлор Навас отвърна с чудесно спасяване. Малко след това Лука Модрич тества рефлексите на Фернандес с шут от дистанция, като и стражът на домакините спаси.

Последваха два големи пропуска на Бензема, който можеше да убие интригата, а Реал бързо осъзна тяхното значение. В 60-ата минута Рубен Рочина сервира топката за Юсеф Ел Араби, който от броени метри трябваше да порази вратата и го стори – 1:1.

В 72-ата минута Гранада пак порази мрежата зад Навас, но както и през първата част голът – този път на Ел Араби – бе отменен заради засада.

Така се стигна до 85-ата минута, когато миг на магия от Лука Модрич донесе победата за мадридчани. Матео Ковачич намери своя хърватски сънародник пред дъгата, а оттам бившият ас на Тотнъм с топовен шут „уши“ кълбото в горния десен ъгъл.

Така Реал съхрани изоставането си от 1 точка спрямо втория Атлетико Мадрид, който има 51 пункта в актива си. Лидерът Барселона има 54, но е и с мач по-малко.

Гранада от своя страна остава предпоследен след 5-ата загуба в последните им 6 шампионатни мача. Възпитаниците на Хосе Сандовал са 19-и с 20 точки, на три пред последния Леванте и на две зад Еспаньол, който е първи над опасната зона.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS