Реал Мадрид допусна първи гол във вратата си на „Сантиаго Бернабеу“ от началото на сезона, но за сметка на това продължава победната си серия, след като записа трети пореден успех. „Белия балет“ се наложи с 3:1 при домакинството си на Лас Палмас в мач от 10-ия кръг на Примера дивисион.

Старши треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес запази голяма част от основните си футболисти за предстоящия мач срещу Пари Сен Жермен от груповата фаза на Шампионската лига. Лука Модрич започна като титуляр, но бе заменен още на почивката.

Реал Мадрид започна очаквано мача и поведе още в 4-та минута, когато Каземиро пусна отличен пас към Иско, който излезе сам срещу Хави Варас и с техничен удар го преодоля за 1:0.

Реал Мадрид удвои своята преднина в 14-та минута, когато Марсело сложи топката на главата на Кристиано Роналдо, който изпрати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на Хави Варас.

Лас Палмас надигна глава в 18-та минута, когато Джонатан Виера финтира Каземиро, след което стреля, но Кико Касия спаси. Вратарят не успя да улови топката и тя стигна до Уилиан Жозе, който обаче не се възползва от открилата му се възможност.

Реал Мадрид организира добра атака в 27-та минута, когато Марсело комбинира с Хесе Родригес, който се измъкна между двама футболисти на Лас Палмас, след което стреля, но Хави Варас успя да спаси. Седем минути по-късно Хесе комбинира с Иско, който стреля, но Хави Варас отново бе на мястото си и отрази удара на играча на Реал Мадрид.

Лас Палмас върна един гол в 38-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Реал Мадрид Ернан бе оставен непокрит и стреля с глава, топката тупна, след което отскочи, удари се в напренчата греда и влетя във вратата на Кико Касия.

Реал Мадрид бързо възстанови преднината си от два гола. В 43-та минута Тони Кроос подаде към Хесе Родригес в наказателното поле на Лас Палмас. Юношата на „белия балет“ бързо се освободи от опеката на Айтан и с хубав удар вкара за 3:1.

Реал Мадрид започна активно и в началото на второто полувреме, когато в 51-та минута Иско намери с много добър пас Кристиано Роналдо, но той не бе прецизен в завършващия удар и изпрати топката в аут.

Лас Палмас можеше да завърже интригата в мача в 56-та минута, когато Уилиан Жозе добре завъртя топката от фаул, от около 22 метра, но Кико Касия демонстрира добър рефлекс и спаси.

Реал Мадрид видимо намали оборотите след 60-та минута и футболистите започнаха да пестят сили.

В 83-та минута Иско получи добър пас на границата на наказателното поле на Лас Палмас и стреля, но неточно в аут.

Араухо получи добър пас в 87-та минута в наказателното поле на Реал Мадрид, след което стреля между краката на Рафаел Варан, който закъсня с намесата си, но ударът на аржентинеца не бе точен.

Във втората минута на добавеното време на мача Каземиро пусна перфектен извеждащ пас към Кристиано Роналдо, който изскочи сам срещу Хави Варас и стреля, но вратарят на Лас Палмас спаси удара на португалеца. След това отбитата топка попадна в Лукас Васкес, който стреля в опит да намери очертанията на опразнената врата, но кълбото бе избито в корнер от защитник на гостите.

Реал Мадрид остава на първа позиция с актив от 24 точки, докато Лас Палмас е предпоследен с едва 6 точки.