Реал Мадрид постигна победа с 2:0 при гостуването на Ейбар в мач от 13-ия кръг на Примера дивисион, който се игра на стадион „Ипуруа“. По този начин „белия балет“ се завърна към победите, след като допусна загуба в последните две срещи.

Реал Мадрид можеше да поведе в резултата още в 15-та минута, когато Кристиано Роналдо получи отличен дълъг пас и изскочи сам срещу Асиер Риеско, но ударът на португалския футболист бе отразен от вратаря на Ейбар. След това отбитата топка попадна в Матео Ковачич, който обаче не успя да намери очертанията на вратата и изпрати топката в аут.

Ейбар организира много добра атака в 19-та минута, когато Инуи финтира Даниел Карвахал и стреля опасно, но Кейлор Навас спаси.

Реал Мадрид поведе в резултата в 43-та минута, когато Лука Модрич сложи топката на главата на Гарет Бейл, а уелсецът я отклони във вратата на Асиер Риесго.

Реал Мадрид имаше надмощие и през второто полувреме. В 55-та минута Гарет Бейл комбинира с Кристиано Роналдо, който направи непростим пропуск.

Ейбар можеше да изравни резултата в 60-та минута, но ударът на Пантич не намери очертанията на вратата на Реал Мадрид.

Инуи можеше да порази целта в 62-та минута, но Кейлор Навас спаси.

Футболистите на Реал Мадрид имаха претенции за дузпа в 64-та минута, когато Кристиано Роналдо бе спрян от Хунка, а португалецът претендираше, че срещу него е извършено нарушение.

Нова възможност се откри пред Кристиано Роналдо в 72-та минута, но той пропусна да се разпише.

Реал Мадрид получи правото да изпълни дузпа, след като в 81-та минута Давид Гарсия извърши нарушение срещу Лукас Васкес. Наказателният удар бе реализиран от Кристиано Роналдо в 82-та минута.

Даниел Карвахал получи контузи в 83-та минута и бе сменен от Карим Бензема.

Реал Мадрид събра актив от 27 точки и се намира на трето място във временното класиране, докато Ейбар е седми с 20 точки.