Реал Мадрид заглуши всички критици с гръмка победа с 8:2 над Депортиво Ла Коруня на "Риасор".

Никога "кралският клуб" не бе вкарвал осем гола далеч от дома, но сега бе непреклонен, само десет дни преди гостуването си в София на Лудогорец, в Шампионската лига.

Три гола отбеляза Кристиано Роналдо, по два нанизаха Гарет Бейл и Чичарито, а Хамес вкара един и подаде за още един.

Реал вкара почти половината от положенията си, и повече от половината от ударите в очертанията на вратата на Лукс.

Двубоят стартира двуостро, като и двата състава имаха интересни атаки.

След 20-та минута Реал обаче натисна педалите, и Роналдо и Бензема отправиха няколко удара в ръцете на Лукс.

В крайна сметка обаче, в 29-та минута стражът на Депортиво се оказа безсилен, след центриране на Арбелоа отдясно, което Кристиано Роналдо превърна в гол. Португалецът надскочи персоналния си пазач, и от десетина метра отправи изключително точен удар с глава за 0:1.

Домакините тръгнаха напред веднага, решени да не се затварят, но бързо-бързо получиха второ попадение.

Хамес Родригес реализира фантастично попадение, в 36-та минута, след технично изпълнение извън наказателното поле. Топката влетя в горния ляв ъгъл на Лукс, и нямаше шанс да бъде отразена.

Резултатът стана класически в 41-та минута, когато отново Роналдо бе на точното място. Марсело изведе от дълбочина Карим Бензема, вратарят Лукс излезе много напред, за да го пресрещне, но не успя, вместо това фаулира нападателя, а топката продължи към Роналдо, който от 27-28 метра бе точен в опразнената врата.

Още в началото на второто полувреме, в 51-та минута, Депортиво успя да върне един гол, и така да запази интригата. Серхио Рамос игра с ръка в наказателното поле, и Харис Мендунянин реализира отсъдената дузпа за 3:1.

Минутка по-късно, Икер Касияс за малко да сбърка фатално, след като не успя да боксира в единоборство с Иван Кавалейро, но в крайна сметка паднал на земята, с върха на пръстите си изпрати топката встрани.

Гарет Бейл обаче възстанови аванса от три гола за Реал, в 66-та минута, след като бе изведен в пеналта, вляво от вратарското поле, и стреля под крака на защитника до себе си, и под плонжа на вратаря.

Почти идентично дойде и петото попадение, в 74-та минута, когато пак Бейл бе изведен от Иско, на същото място, и вече без защитник до себе си, технично прати топката в мрежата.

След нови три минути, резултатът набъбна до 6:1 в полза на Реал, след като Хамес намери Кристиано на същата позиция, от която паднаха предишните две, и голмайсторът на мадридчани с безпощаден удар по диагонала разнищи Лукс.

В ответната атака Куенка стреля много опасно с глава, но право в ръцете на Касияс. Куенка обаче бе в центъра на събитията и в 84-та минута, когато намери отлично Точе, и той с глава направи 2:6.

Чичарито вкара второ уникално попадение в мача, в 88-та минута, спирайки с едно-две бързи движения топката, и шутирайки мощно от 25 метра, точно под напречната греда, за да продължи голеадата на „Риасор“ до 2:7.

Всичко приключи при невероятното 2:8, след като отново Хавиер Ернандес, появил се на терена в 77-та минута, отбеляза, макар и след рикошет, при далечен удар.