Реал Мадрид се възползва в максимална степен от грешките на Барселона и Атлетико Мадрид и скъси разликата от отборите заемащи първите две места в класирането на Примера дивисион. „Белия балет“ постигна убедителна победа с 4:0 срещу Севиля при домакинството си на „Сантиаго Бернабеу“ от 30-ия кръг на Ла Лига.

Севиля започна доста активно мача и в 3-та минута Тремулинас центрира остро в наказателното поле на Реал Мадрид, а топката кацна на напречната греда. Минута по-късно Ескудеро стреля опасно, но Кейлор Навас внимаваше и спаси.

Реал Мадрид поведе в резултата в 6-та минута, когато Гарет Бейл центрира в наказателното поле на Севиля, където Карим Бензема засече топката от въздуха и я изпрати във вратата на Серхио Рико.

Севиля бързо можеше да изравни резултата, когато в 8-та минута Кевин Гамейро си овладя топката на гърди и стреля, но в аут.

Реал Мадрид организира добра атака в 16-та минута, когато Гарет Бейл стреля от дъгата на наказателното поле на Севиля, Серхио Рико успя да докосне топката и да я отклони, след което тя срещна десния стълб на вратата му и излезе в корнер.

Гол на „белия балет“ бе отменен в 17-та минута заради засада, която не съществуваше. След центриране от корнер в наказателното поле на Севиля Кристиано Роналдо продължи с глава към Гарет Бейл, който вкара, но бе маркирана засада на уелския футболист. Решението на страничния съдия обаче се оказа грешно, защото Бейл бе покрит от Колоджейджак.

Марсело и Кристиано Роналдо комбинираха добре помежду си в 19-та минута, след което португалецът отправи опасен удар в долния десен ъгъл на вратата на Севиля, но Серхио Рико внимаваше и успя да избие в корнер.

 

Карим Бензема стреля опасно с глава в 21-та минута, но Рико спаси. Минута по-късно Серхио Рико на два пъти се наложи да отразява удари на Кристиано Роналдо, като първото изпълнение на звездата на „белия балет“ бе много добро. Гарет Бейл стреля със задна ножица в 23-та минута, но Серхио Рико отново спаси.

Съдията Естрада Фернандес свири доста спорна дузпа за Севиля в 26-та минута за нарушение на Рафаел Варан срещу Адил Рами. Френският защитник получи и жълт картон за задържането за фланелката на Рами. Кевин Гамейро изпълни не по най-добрия начин наказателния удар и Кейлор Навас успя да спаси.

Карим Бензема бе изведен на добра позиция в 35-та минута и стреля, но Серхио Рико спаси. Пет минути по-късно Гарет Бейл комбинира с Бензема, който шутира, но Рико отново спаси.

Домакините от Реал Мадрид имаха претенции за дузпа в 42-та минута за нарушение на Колоджейджак срещу Бензема, но съдията подмина ситуацията.

Добра възможност се откри пред гостите в 51-та минута, когато Ибора стреля, но Кейлор Навас спаси.

Съдията Естрада Фернандес отсъди дузпа в полза на Реал Мадрид в 57-та минута за нарушение на Хосе Антонио Рейес срещу Лука Модрич. Многото повторения на ситуацията показаха, че наказателният удар е изключително пресилен, тъй като между двамата футболисти няма съприкосновение, а хърватина търси контакт, след което заби крака си в тревата и се строполи в наказателното поле на Севиля. Кристиано Роналдо пропусна от бялата точка, като изпрати топката високо над напречната греда в аут.

Гарет Бейл получи добър пас в 59-та минута, след което финтира един футболист на Севиля и стреля, но над напречната греда в аут. Секунди по-късно чудесна възможност се откри пред Тони Кроос, който отправи далечен удар, а топката рикошира в защитник на Севиля, премина над напречната греда и излезе в корнер. След изпълнението на статичното положение Гарет Бейл бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините и стреля с глава, но топката се спря в напречната греда.

Севиля вкара гол в 61-та минута, който бе неправилно отменен заради несъществуваща засада. Кевин Гамейро успя да изпрати топката във вратата на Навас, но страничният съдия маркира засада.

Реал Мадрид удвои своята преднина в 64-та минута, когато Лука Модрич подаде към Данило, който центрира в наказателното поле на Севиля, където Кристиано Роналдо засече топката и я вкара във вратата на Серхио Рико.

Реал Мадрид бързо отбеляза и трети гол във вратата на Севиля. В 66-та минута Карим Бензема копна топката над Серхио Рико, а Гарет Бейл не пропусна да я вкара в опразнената врата.

Кейлор Навас отрази много хубав удар на Кевин Гамейро в 85-та минута.

Реал Мадрид оформи крайния резултат в срещата в 86-та минута, когато Хамес Родригес направи двойно подаване с Хесе Родригес, който завърши атаката, изпращайки топката във вратата на Серхио Рико.

След тази победа Реал Мадрид остава на трета позиция с 66 точки и вече е само на една зад втория Атлетико Мадрид, който е с 67 и на десет зад лидера Барселона, който е със 76. Севиля се смъкна до шестото място в класирането с 48 точки, колкото има и петия Селта, а Виляреал е четвърти с 54 точки.