Реал Мадрид си подпечата класирането за следващата фаза на турнира за Купата на Краля. Макар и предимно с резервите, момчетата на Зинедин Зидан смазаха аматьорите от Културал Леонеса със 7:1 като гости и обезсмислиха реванша. 

Без Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Карим Бензема, Кейлор Навас, Лука Модрич, Рафаел Варан и редица други играчи мадридчани се поразходиха за този погром. Въпреки всички тези липси, "белите" бяха със страховит състав срещу третодивизионния тим. 

От него Алваро Мората и Марко Асенсио нанизаха по две попадения, Начо и Мариано Диаз добавиха по едно, а Джани Цуйверлун си отбеляза автогол за нискоразредния тим. В края все пак Бенха спаси честта на тима си с почетното попадение, но това беше всичко за него. 

Срещу такива отбори интригата е кога ще падне първият гол и съответно кога ще падне гардът им, а Културал Леонеса удържа само шест минути. Лидерът в Сегунда Б си отбеляза автогол, след като Джани Цуйверлун прати топката в собствената си мрежа след центриране на Тони Кроос от пряк свободен удар. 

До почивката падна и още един гол за гранда от Мадрид. В 32-та минута Лукас Васкес проби по дясното крило и с хубаво центриране намери Марко Асенсио на голова позиция, а нападателят не сбърка - 2:0. 

След почивката се изви истинска буря пред вратата на Културал Леонеса. Веднага след почивката Алваро Мората отбеляза първия си гол в мача, след като беше оставен сам в наказателното поле. Асенсио направи 4:0 в 53-та минута, а две по-късно Мората вкара втория си гол, засичайки перфектно центриране от фланга. 

В 68-та минута Начо с прекрасно изпълнение със странична ножица вкара под горната греда, за да направи 6:0, а Бенха намали на 1:6 с единствения щастлив за домакинската публика момент в този мач в 85-та минута. 

Все пак Мариано Диаз в последната минута отбеляза и седми гол за гранда от Мадрид, за да оформи крайния резултат и да сложи точка с последното изпълнение в този погром над третодивизионния тим. Реваншът на "Бернабеу" ще е само за протокола в края на ноември.