Кристиано Роналдо вкара два гола за успеха на Реал Мадрид с 4:2 при домакинството на Атлетик Билбао от 24-ия кръг на Примера дивисион.

Зинедин Зидан пусна Данило на мястото на Марсело, а Матео Ковачич очаквано смени Иско в титулярния състав.

Двубоят започна отлично за Реал, който поведе още в 3-та минута, когато Карим Бензема комбинира отлично с Кристиано Роналдо, а той с премерен удар порази целта.

Атлетик Билбао веднага реагира и в 8-та минута Сабин центрира в наказателното поле на Реал, където Адурис стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Реал Мадрид бе близо да нанесе втори удар в срещата в 9-та минута, когато Баленсиага допусна груба грешка и подари топката на Матео Ковачич, който стреля, но Горка Ираисос направи впечатляващо спасяване.

Атлетик Билбао успя да изравни резултата в 10-та минута, когато Рафаел Варан допусна изключително груба грешка. Той се опита да върне назад към Кейлор Навас, но не се разбра с вратаря и изведе Ерасо на празна врата, който не пропусна да се разпише.

Баските можеха да направят пълен обрат в 19-та минута, но Кейлор Навас отрази удара с глава на Кристиано Роналдо.

Горка Ираисос се отличи с ново спасяване в 24-та минута, когато отрази удара с глава на Данило.

Малшанс сполетя Аритс Адурис в 29-та минута, когато след неговия удар топката се спря в напречната греда.

Атлетик Билбао организира чудесна атака в 34-та минута, когато Адурис преодоля Даниел Карвахал, а след това взаимодейства с Оскар де Маркос, който стреля, но не намери целта.

Реал Мадрид отново излезе напред в резултата в 37-та минута, когато Хамес Родригес с далечен удар изпрати топката във вратата на Ираисос.

Сабин Марино отправи опасен удар в 39-та минута, но не намери целта.

Реал Мадрид нанесе своя трети удар в 45-та минута, когато Кристиано Роналдо подаде към Тони Кроос, а той изпрати топката във вратата на Ираисос.

Сабин стреля с глава 65-та минута, но в аут.

Матео Ковачич отправи далечен удар в 67-та минута, но изпрати топката встрани от вратата на Горка Ираисос.

Реал Мадрид завърши мача с човек по-малко, след като Рафаел Варан бе изгонен за втори жълт картон в 83-та минута.

„Белия балет“ вкара четвърти гол в 87-та минута, когато Лукас Васкес комбинира с Кристиано Роналдо, който демонстрира чудесен контрол на топката и реализира за 4:1.

Атлетик Билбао отбеляза втори гол в 90-та минута, когато Де Маркос центрира в наказателното поле на Реал, където Елустондо засече топката с глава и я изпрати във вратата на Кейлор Навас.

След тази победа Реал Мадрид събра актив от 53 точки и е на една зад лидера Барселона, който обаче е и с два мача по-малко. Атлетик Билбао е шести с 35 точки преди останалите мачове от кръга. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS