Карим Бензема се отчете с основен принос за успеха на Реал Мадрид над Реал Сосиедад с 4:1. Французинът вкара две от попаденията за победата, а това отприщи серия от коментари в световната преса.

Много бяха приказките преди мача, че наказаният Кристиано Роналдо ще липсва на Кралския клуб, много бяха анализите, че Реал не може без своя носител на Златната топка...уви, „белите играчи“ опровергаха всичко.

Макар да започнаха трудно двубоя, инкасирайки попадение, бързото изравняване, дошло след гола на Хамес Родригес вкара мача в съвсем различно русло, а постепенно френският нападател на „балета“ зае твърда позиция на терена и положи максимални усилия да не се усети липсата на Роналдо.

А след това, суперлативите не закъсняха. „Феновете на „Бернабеу“ на крака“, „Шоуто на Бензема“, „Френският герой“. Това са само част от заглавията из световните агенции, възхваляващи Бензема.

Но може би най-запомнящо се бе заглавието на италианското издание Gazzetta dello Sport - „Няма Роналдо?! Има Бензема“.

Заключенията на всички опират до това, че „кралете“ имат дълга скамейка, пълна с професионалисти с доказани качества. Наставникът на тима Карло Анчелоти може да не се притеснява в извънредни ситуации, а Реал да продължава своя поход.