Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес внесе яснота около ситуацията с дълговете на клуба. В събота се появи информация, че те са умопомрачителната сума от 602 млн. евро. Според него обаче са далеч по-малко. 

"Няма повод за притеснения, защото нашият дълг не е 602 млн. евро, както се написа вчера, а е 72 млн. И в момента ние правим всичко възможно, за да го намалим. Няма как да е другояче, защото ние сме обичта на целия свят."

"Но няма как да не кажа, че времето за нас е много трудно. Никак не ни е лесно да се състезаваме с другите клубове, чиито собственици са цели икономически империи. Вече допуснахме загуба от 20 млн. евро в баскетболното звено и нямаме право да допускаме това и другаде", сподели Перес пред вестник "Марка". 

Той коментира и темата с последните два изходящи трансфера на "белите" през лятото. Това бяха продажбите на Анхел ди Мария и Шаби Алонсо, съответно на Манчестър Юнайтед и Байерн. Строителният бос намекна, че раздялата с аржентинеца е била заради пари. 

"В случая с Ди Мария, понякога трябва да се казва на играчите, че не може да им се плати толкова, колкото самите те искат. Разбира се, ако не бяхме спечелили Шампионската лига, нямаше да ни се налага да плащаме 70 млн. евро бонуси на играчите си, но аз съм щастлив, че ни се наложи. Все пак сме на 48 млн. евро печалба."

"Колкото до Шаби Алонсо, той сам пожела да си тръгне в последния момент. Намеренията му бяха в последните две години от контракта да ги прекара по по-различен начин. Съгласих се, защото Сами Кедира не си тръгна и треньорът даде зелена светлина за сделката", сподели още Перес.