Анхел Ди Мария написа сърцераздирателно писмо, за да се сбогува с феновете на Реал Мадрид. Аржентинецът бе продаден на Манчестър Юнайтед, но в писмото си уточни, че той самият никога не е искал да напуска Реал.

Ето и текстът на прощалните редове от Ди Мария:


Скъпи мадридисти, моето време в Реал Мадрид приключи. Невъзможно е да обобщя преживяното от мен тук с в няколко реда, но искам с това писмо да ви кажа какво изпитвам в този миг на раздяла.

За четири години носих фланелката с чест, и не съм чувствал нищо друго, освен гордост, от изминатия път, преминат с моите съотборници. За съжаление, сега си тръгвам, но искам да знаете, че това не е нещо, което съм търсил. Винаги съм искал само да вървя напред, дори и след като вече спечелихме Десетата. Много неща, много лъжи се изговориха. Те искаха да насочат нещата натам, сякаш аз съм искал да напусна клуба, но не беше така. Има много неща, които ценя, и нито едно от тях не е свързано с моята заплата. Надявам се да открия това, което търся, в Манчестър Юнайтед, един от най-големите клубове в света, с който се надявам да пиша история.

Имах късмет да съм съотборник с едни фантастични футболисти. Според мен това бе ключът към спечелването на Десетата. Искам да се извиня за случаите, в които съм грешил, на терена, или извън него. Никога не съм го правил умишлено. Всеки път съм давал всичко от себе си. Понякога съм пресилвал нещата, понякога - не, но винаги съм давал всичко от себе си. Благодаря на Испания, че ми даде толкова много, тук се роди дъщеря ми, затова специално благодаря на хората в болница Монтепринсипе, които винаги ще нося в сърцето си. От името на съпругата ми, дъщеря ми, и мое име, вечно ще сме ви благодарни.

На моите съотборници, които винаги са ме подкрепяли, в добро и лошо, на всички треньори и всички, работещи в клуба ежедневно, надявам се винаги да запазим страхотните си отношения. Пожелавам на Реал Мадрид страхотен сезон, и постигане на целите, към които винаги се стреми.

Винаги ще помня момента на Суперкупата, когато излязох на Бернабеу, и получих обичта на феновете. Благодаря ви. Все още настръхвам. Не мога да си представя по-добро сбогуване, макар че за съжаление това бе последният ми мач.

Hala Madrid! Завинаги!
Анхел Ди Мария