Реал Мадрид се справи с Реал Сосиедад в мач от 21-ия кръг на испанското първенство. "Белия балет" спечели с 4:1 и е лидер в класирането с актив от 51 точки. Сосиедад се намират на 11-о място с 22 точки.

Без звездата си Кристиано Роналдо, който изтърпява наказание, момчетата на Карло Анчелоти допуснаха попадение още в 1-ата минута на срещата. Елустондо прониза Касияс след центриране от корнер.

Мадридчани изравниха резултата в 3-ата минута, когато Марсело центрира, а Хамес с глава хубаво я засече във вратата. 

В следващата минута гостите имаха възможност да отбележат втори гол, но не сполучиха. В 19-ата минута Карим Бензема направи пропуск пред вратата на Рули.

В 37-ата минута Реал поведе в резултата. Бензема стреля, Рули направи добро спасяване, но топката попадна в Серхио Рамос, който от 10 метра не сбърка

Пет минути преди почивката Бензема напредна и подаде, Бейл пое топката пред погледа на Хамес и стреля в аут.

След подновяването на играта Реал стигна до нови две попадения, за да оформи крайното 4:1. В 52-ата минута Бейл проби отляво върна към Бензема и той чукна топката във вратата. Карим Бензема записа за втори път името си сред голмайсторите, след като с фамозно изпълнение прониза Рули в 76-ата минута на двубоя.

В 83-ата минута Гарет Бейл излезе очи в очи с Рули, но стражът на гостите отчая уелския национал. В крайна сметка нови попадения до края на срещата не паднаха и срещата завърши при резултат 4:1 в полза на Реал Мадрид.