Реал Мадрид записа девета поредна победа в Ла Лига. По този начин „белия балет“ затвърди на първото място в класирането. „Кралете“ победиха с категоричното 4:0 при гостуването си Ейбар в мач от 12-я кръг на испанското първенство.

Гостите влязоха силно в мача и във 2-та минута Гарет Бейл изпробва далечен удар, но топката излезе в аут.

Ейбар отговори с 7-та минута, когато Капа стреля опасно от движение, след като се възползва от грешка на Серхио Рамос, но топката премина в страни от левия стълб на вратата на Икер Касияс.

Ирурета демонстрира добър рефлекс в 16-та минута и спаси удар на Серхио Рамос.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА

Реал Мадрид поведе в резултата в 23-та минута. Роналдо първо подаде на Бензема, който беше в положение на засада, но такава изненадващо не бе маркирана. Французинът след това върна към Роналдо, при което също останаха съмнения за засада. Португалецът след това подаде към Хамес Родригес, който с глава отблизо вкара във вратата на Ирурета.

Ейбар пропусна невероятна възможност да изравни резултата в 31-та минута. Саул Берхон бе изведен сам срещу Икер Касияс, но вратарят успя да отрази удара на футболиста на домакините с десния си крак.

Пет минути по-късно след центриране в наказателното поле на Ейбар Пепе продължи топката с глава към Серхио Рамос, който бе оставен непокрит на втора греда и стреля с глава, но право в ръцете на Ирурета. В 38-та минута Роналдо комбинира с Бейл, който от чудесна позиция изпрати топката в аут.

Реал Мадрид удвои своята преднина в 43-та минута, когато Даниел Карвахал намери Кристиано Роналдо, който изпрати топката във вратата на Ирурета.

Карим Бензема пропусна невероятна възможност да се разпише в 54-та минута, но и Ирурета спаси.

Реал Мадрид отбеляза трети гол в 70-та минута, когато топката напусна пределите на терена, но това отново не бе забелязано от съдиите, които пуснаха играта да продължи и Хмес Родригес подаде към Карим Бензема, а той този път не пропусна да вкара.

Даниел Карвахал игра с ръка в наказателното поле на Реал Мадрид в 75-та минута, но съдията отново подмина ситуацията.

В 82-та минута арбитърът свири дузпа за Реал Мадрид, когато Албентоса игра с ръка в наказателното поле на Ейбар. Наказателният удар бе реализиран от Кристиано Роналдо в 83-та минута.

В 86-та минута съдията имаше основание да свири нова дузпа за Реал Мадрид, когато Ирурета фаулира Бензема, но подмина ситуацията.

Реал Мадрид е първи с 30 точки, докато Ейбар е на единадесета позиция с 13 точки.