Европейският клубен шампион Реал Мадрид започна доста тромаво новия сезон в Примера дивисион. "Белите" имаха доста затруднения, но все пак победиха с 2:0 новака Кордоба на своя "Сантяго Бернабеу". 

Карим Бензема откри резултата в 30-та минута, но момчетата на Карло Анчелоти трябваше да чакат до последната минута на двубоя, за да реализират така успокоителното второ попадение, с което да откажат гостите. В 70-та минута пък гол на Кордоба беше отменен и това можеше да доведе до съвсем различен развой на мача. 

Иначе мадридчани очаквано започнаха с натиск, но положенията пред Хуан Карлос не бяха чак толкова много. Гарет Бейл и Кристиано Роналдо пробваха да затруднят стража на противника, но не бяха точни. 

Португалската звезда на Реал дори поиска и дузпа в стартовите минути на двубоя, но реферът подмина претенциите му. След това той стреля опасно от пряк свободен удар, но Хуан Карлос изби, а след това и Тони Кроос пропусна. 

Голът обаче "се печеше" и в крайна сметка падна в 30-та минута. Тогава след центриране от корнер Карим Бензема засече мощно топката с глава, тя рикошира в страничната греда и безмилостно се озова в мрежата на Кордоба за 1:0. 

След това попадение дойде ред и на рекордната покупка от лятото Хамес Родригес да се пробва да реализира, но и неговият изстрел беше отразен от вратаря на гостите. Едва в края на първата част пред Майк Хавенаар се откри единственият шанс за новаците в Примера дивисион, но холандецът пропиля възможността. 

Но след подновяването на играта гостите живнаха и в 47-та минута отново Хавенаар можеше да се разпише, а после и добавката на Матос беше спасена от капитана Икер Касияс. 

Въпреки няколкото шанса, открили се пред Хамес и Кристиано Роналдо, играта на Реал след почивката определено не вървеше, а умората от двата тежки мача с Атлетико Мадрид миналата седмица определено си личеше. 

Гостите усетиха това и бяха близо до изравняването в 70-та минута. Тогава след малко случайна добавка Франсиско Хименес довкара топката в мрежата на Касияс, но попадението беше отменено заради засада. Повторенията показаха, че наистина Сиско е бил зад защитата на Реал. 

Играчите на Кордоба видяха, че нямат какво да губят и погледнаха по-смело напред. Те обаче не успяха да преодолеят защитата на мадридчани, а и оставиха някои възможности за гранда на контраатака. Това доведе и до отменен гол на Роналдо в самия край. 

Реал Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Все пак португалецът успокои страстите в последната минута, когато с мощен удар от над 25 метра след самостоятелна акция не остави шансове на Хуан Карлос и оформи крайното 2:0. 

Така въпреки лекото колебание, Реал Мадрид започна с победа и важни три точки. Надпреварата в Испания обаче тепърва започва и изглежда ни очакват доста интересни развръзки.