Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема няма да може да участва в първите мачове на тима си от новия сезон. Той получи контузия на тренировка по време на престоя на "белите" в Мюнхен за турнира "Ауди Къп". 

Френският национал е с разтежение на мускул в бедрото и лекарският щаб на испанския гранд не се ангажира все още с прогноза колко време ще бъде извън терените. Голяма е вероятността обаче да не е на линия за старта на сезона. 

Първият мач на мадридчани за новата кампания е срещу Спортинг Хихон на 23 август. Надеждите на наставника Рафаел Бенитес е поне да може да го използва от втория кръг на Примера дивисион. 

"След проведен преглед на Карим Бензема можем да обявим, че той страда от разтежение на дясното бедро. Ситуацията с него е динамична и тепърва ще разберем как ще протече възстановяването му", заявиха от клуба в специално съобщение. 

Бензема в момента е в полезрението на Арсенал, но този интерес оже да бъде охладен заради контузията му. "Артилеристите" бяха готови да извадят 65 млн. евро за подписа му, но засега няма официална информация около това.