Реал постигна победа с 3:1 над Малага в мач от 32-ия кръг на Примера дивисион и запази разликата с лидера Барселона на две точки.

Победата на „балия балет“ не дойде никак лесно, а звездата на тима Кристиано Роналдо пропусна от бялата точка.

Резултатът на „Сантяго Бернабеу“ откри защитникът Серхио Рамос. Бранителят се разписа от блозко разстояние след остро центриране от фаул. При гола на Рамос останаха сериозни съмнения за засада, но в крайна сметка попадението бе зачетено. Голът за Реал дойде в 24-ата минута, като до почивката нови голове не паднаха.

В 67-ата минута домакините получиха правото да изпълнят наказателен удар, след като Хамес Родригес бе повален в наказателното поле. Кристиано Ронало се нагърби с изпълнението на дузпата, но стреля право в десния страничен стълб на вратата.

Само две минути по-късно обаче, самият Хамес покачи на 2:0. След атака като по учебник през отбраната на Малага, Хамес се озова на стрелкова позиция на около 23 метра от вратата и с много техничен удар прати топката в горния ляв ъгъл на вратаря за 2:0.

Гостите от Малага обаче реагираха почти мигновено и в 71-ата минута върнаха едно попадение чрез Хуанми.

Все пак в продължението на срещата Роналдо се реваншира за пропуска си от бялата точка и вкара, оформяйки крайния резултат 3:1. Португалецът се разписа на празна врата, след като голът бе изработен от Хамес, който асистира след пробив отдясно.