Реал Мадрид не даде никакви надежди на новака в Примера дивисион Ейбар, и взе комфортна победа с 3:0 на своя стадион.

Историческото първо гостуване на Ейбар на "Сантяго Бернабеу" бе доста едностранчиво, макар че гостите определено не се затвориха в глуха защита.

Мястото на контузения Гарет Бейл за мача зае Хесе Родригес, а Хавиер Ернандес получи шанс за изява в атаката на тима. Карло Анчелоти направи и още промени, като в рамката застана Кейлор Навас, а Ияраменди и Иско замениха Тони Кроос и Хамес Родригес.

Кристиано Роналдо обаче отново бе на терена, и отбеляза поредното си попадение, в битката за нови рекорди, и за голмайсторския приз в първенството на Испания.

Въпреки липсата на 100-процентови положения в първия четвърт час, Реал доминираше без проблеми.

Само в рамките на четири минути Реал пропусна да поведе с 3:0, като първо попадение на Чичарито бе отменено заради засада. В 19-та минута Серхио Рамос нацели гредата, но при добавката Хавиер Ернандес бе в засада. В 21-та минута Кристиано Роналдо откри от пряк свободен удар, а две минути по-късно отново той не успя да засече един отличен пас на Чичарито.

Точно 10 минути след първия гол дойде и втори, като този път вече Ернандес се разписа коректно. Той засече центриране на Арбелоа отдясно, с глава, в далечния ъгъл.

Второто полувреме до голяма степен повтори първото, като Карло Анчелоти пусна в игра в последния половин час Пепе, Начо и Силва, за да даде почивка на Рамос, Марсело и Модрич.

В първия си мач като титуляр от повече от година насам, Хесе Родригес оформи крайното 3:0 в 84-та минута, след като проби сам отдясно, и шутира точно под плонжа на вратаря.

Така Реал отново е само на точка от Барселона, а "каталунците" гостуват на Севиля.