Реал Мадрид излезе с официално комюнике, с което порица президента на УЕФА Мишел Платини. В свое изявление Платини изрази мнение, че някой от немските футболисти, спечелили Мондиала тази година, трябва да стане носител на „Златната топка”.

„На първо място, сме изненадани от факта, че президентът на УЕФА Мишел Платини споделя личните си предпочитания за носител на „Златната топка”, започва декларацията на „Белия балет”.

„На второ място, „Златната топка” е индивидуално отличие, а не колективно.”

„И накрая, смятаме, че без никакво съмнение Кристииано Роналдо е в края на най-добрата си година в професионално отношение. Той спечели Шампионската лига, „Златната обувка”, стана рекордьор сред голмайсторите в рамките на едно издание на Шампионската лига, взе Купата на краля и е най-добър стрелец в Примера дивисион. През новия сезон пък спечели Суперкупата на Европа и отбеляза 20 гола в началните 12 кръга от испанското първенство”, изреждат заслугите на Роналдо от неговия клубен тим.

„Всичко това е доказателство, че повече от всякога Роналдо заслужава „Златната топка”, завършва декларацията на Реал, насочена към Мишел Платини.