Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо се къса да бележи и като цяло в кариерата му са твърде малко стадионите, на които е играл повече от веднъж или два пъти и не се е записвал като голмайстор. Но със сигурност най-големият сред тях е "Анфийлд".

Португалската звезда е изиграл пет мача на "крепостта" на Ливърпул, но досега не е успявал да се разпише в тях. Той има шанс да промени негативните емоции от този стадион в сряда в мача от Шампионската лига и в Испания вече призовават да "счупи проклятието на "Анфийлд".

Роналдо обаче има предимно хубави спомени от мачовете си там. Той е завоювал три успеха и едно равенство с екипа на Манчестър Юнайтед и има само една загуба. Може и да не се е разписвал, но е асистирал за две от важните победи на "червените дяволи". 

Първият му мач на съоръжението на мърсисайдци е през сезон 2004/2005. Тогава той асистира на Уейн Рууни за победното попадение, а година по-късно мачът там завършва 0:0. През 2006/2007 португалецът отново асистира за единственото победно попадение, този път на Джон О'Шей. 

Последният му мач е през сезон 2007/2008, когато успехът пак е с 1:0, а този път автор на гола е Карлос Тевес. Следващия сезон не участва на "Анфийлд" заради травма, а единствената му загуба е в мач от ФА Къп през 2006 г. 

Иначе този стадион е кошмарен за Реал Мадрид. През сезон 2008/2009 в Шампионската лига "белите" падат там с 0:4, а като цяло нямат гол в мачовете си срещу Ливърпул. Така че не само Роналдо, а целият отбор ще се стреми да разбие "Проклятието Анфийлд".