Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков не пропуска сгоден случай да захапе големия враг на каталунците Реал Мадрид. Това стана и в интервюто му пред вестник "Спорт". 

В него, освен заяждането с "белите", той разкри и защо ръководителите на мадридския гранд вече едва ли някога ще позволят Барселона да играефинал за Купата на Краля на "Сантяго Бернабеу". 

"Реал Мадрид ли? Какво за тях? Те просто пак ще гледат поредния финал с участието на Барселона за Купата на Краля. И ще видят как го печелим. Да знаете, че те няма да позволят този мач да се играе на стадиона им и сега ще ви обясня защо."

"През 1997 г. играхме във финала на "Бернабеу" и тогавашният ни президент Жоан Гаспар наду уредбата на стадиона до дупка и не спря да върти химна на Барселона. Пусна го 6 или 7 пъти, а ние на терена танцувахме долу", сподели Стоичков пред "Спорт". 

Той говори и за шансовете на тима да спечели титлата. В момента Барса е с три точки преднина пред втория Атлетико и с четири пред Реал. Освен това каталунците са с мач по-малко срещу аутсайдера Спортинг Хихон. 

"Всичко в първенството върви добре. Мисля, че дистанцията ще стане още по-голяма, защото трите точки срещу Хихон са просто задължителни. Просто не трябва да изпускаме инициативата", сподели още Камата. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS