Истинският символ на Реал Мадрид в сегашния състав Икер Касияс изживява може би най-тежките си моменти. Дори когато беше закотвен на пейката, а титуляр беше Диего Лопес, на него не му беше толкова болно. 

Малко след като беше отбелязана 15-годишнината от дебюта му за "белите", той беше подложен на мощни освирквания от публиката на дербито с Атлетико Мадрид. И затова вестник "Марка" се запита: "Свърши ли любовта между Реал и Касияс?"

Ако се съди по статистиката, краят на историята би трябвало да е близо. 33-годишният страж е под всякаква критика този сезон. Изданието се разрови в статистиката и извади ужасяващи показатели за Касияс. 

За трите кръга от началото на сезона вратарят беше титуляр и в тях "белите" записаха една измъчена победа над Кордоба и две загуби от Реал Сосиедад и "дюшекчиите". Но по-притеснително е представянето на легендата. 

Към вратата на Касияс са били отправени само седем удара, а шест от тях са се превърнали в попадения. При единствената успешна намеса пък стражът не е бил особено убедителен, отчитат от "Марка". 

Това може да коства отново мястото на вратаря и това да даде шанс на новото попълнение Кейлор Навас. През лятото Касияс спечели битката с Диего Лопес и конкурентът му беше продаден заради визитката на легендата. Но ако продължава по същия начин, нищо чудно рекордьорът по мачове за испанския национален отбор да се сбогува не само с титулярното си място, но и със "Сантяго Бернабеу", анализират в Испания.