Ръководството на Реал Мадрид вече е повече от обезпокоено от футбола, който демонстрира отбора от началото на календарната година.

Вчера европейският клубен шампион с огромни мъки стигна до успех над новака в Ла Лига Кордоба с 2:1, а Кристиано Роналдо беше изгонен с червен картон в края на срещата.

Макар че в първенството тимът продължава да заема първото място, трите загуби в началото на месеца - от Милан (2:4 в приятелски мач), Валенсия (1:2 в Примера) и Атлетико Мадрид (0:2 за Купата на Краля, последвана и от отпадане) – сериозно разклатиха увереността на отбора, предвождан от Карло Анчелоти.

Според мадридските медии всичко опира да умората в редиците на „белия балет“, като става дума повече за менталното, отколкото физическото изтощение. Виждат се явни признаци, че Реал не се наслаждава на мачовете си по същия начин, както го правеше преди, а Анчелоти все по-често показва раздразнението си на пейката.

Дори капитанът Икер Касияс си блъска главата в търсене на обяснение какво се е объркало. „В мача срещу Кордоба най-важен беше резултатът. След няколко дни все още ще си спомняме този мач, защото не беше най-добрият ни, но успяхме да спечелим. Така трябва да се правят нещата тук“, каза Касияс.

„Говорили сме си, че първенствата се печелят с двубои като този. Беше ясно, че е важно да спечелим, нямахме друг избор“, допълни испанският страж.