Атлетико Мадрид детронира Реал Мадрид. „Дюшекчиите“ елиминираха „белия балет“ от турнира за Купата на Краля. Двубоят реванша на „Сантиаго Бернабеу“ завърши 2:2, а в главно действащо лице се превърна Фернандо Торес. Хлапето вкара два гола и открадна момента на Кристиано Роналдо, който позира със Златната топка преди началото на мача, а освен това вкара и първия си гол за календарната година. Атлетико Мадрид се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където по всяка вероятност ще се изправи срещу Барселона.

Двубоят започна много неприятно за домакините, които изостанаха в резултата още след 1-та минута. Играчите на Атлетико откраднаха топката, след което организираха бърза контраатака. Антоан Грисман се справи с Пепе, след което подаде към Фернандо Торес, който бе изпуснат от Серхио Рамос и бе оставен непокрит в наказателното поле на Реал. Хлапето стреля прецизно и изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Кейлор Навас.

Реал можеше бързо да отговори в 6-та минута, когато Даниел Карвахал центрира в наказателното поле на Атлетико, където Гарет Бейл стреля с глава, но Ян Облак спаси. В 18-та минута се откри нова възможност пред Реал Мадрид, но първо Карим Бензема не успя да нанесе точен удар, а след това Облак спаси шута на Кристиано Роналдо.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 20-та минута, когато Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле на Атлетико, където Ян Облак увисна, а Диего Годин изпусна Серхио Рамос, който с глава изпрати топката в опразнената врата.

„Кралете“ изпуснаха невероятна възможност да направят пълен обрат само в рамките на няколко минути. В 23-та Хамес Родригес направи добър пробив, след което центрира прострелно в наказателното поле на Атлетико и топката стигна до Кристиано Роналдо, който стреля, но Диего Годин направи решаващ шпагат и блокира кълбото, което бе насочено към опразнената врата. Шест минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле Роналдо стреля с глава, но Хуанфран блокира удара му. В 30-та минута защитата на Атлетико спря и Тони Кроос.

Атлетико Мадрид вкара втори гол в 46-та минута, след като се възползва от нова грешка на защитата на Реал Мадрид. Серхио Рамос сбърка при изритването на една топка, която попадна в Антоан Грисман Французинът направи добър пробив, след което нахлу в наказателното поле на Реал и подаде към Фернандо Торес, който и с голяма доза късмет прокара топката между краката на Кейлор Навас и вкара за втори път във вратата на „белия балет“.

Атлетико Мадрид пропусна невероятна възможност в 51-та минута, когато Фернандо Торес подаде към Антоан Грисман, който бе изведен сам срещу Кейлор Навас, но вратарят спаси и изби в корнер.

Ян Облак показа добър рефлекс в 53-та минута и спаси удара на Кристиано Роналдо с глава.

Реал Мадрид изравни резултата в 54-та минута, когато Марсело подаде към Гарет Бейл, който центрира в наказателното поле на Атлетико, където Диего Годин изпусна Кристиано Роналдо, който засече топката с глава и я изпрати във вратата на Облак.

Пепе получи контузия в 58-та минута и бе заменен принудително от Рафаел Варан.

Карим Бензема направи сериозен пропуска в 68-та минута, когато можеше да върне интригата в мача, но стреля неточно в аут. В 81-та минута Гарет Бейл стреля с глава, но неточно.

Така Атлетико Мадрид продължава напред в турнира с общ резултат 4:2.