Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че би приел отново да застане начело на Реал Мадрид, стига да му се открие подобна възможност.

Португалският тактик изкара три сезона като наставник на „белия балет“, като веднъж спечели Купата на Краля и също така вдигна шампионската титла в Примера дивисион за 2012 година.

Големият неуспех на Специалния обаче бе свързан с участията в Шампионската лига, където той така и не успя да донесе Десетата, която стана факт през миналия сезон под ръководството на Карло Анчелоти. Това се оказа и причината за сериозен разрив в съблекалнята между Моуриньо и играчите, заради който в крайна сметка треньорът отново пое Челси.

„Ако имах възможност още днес да се върна в Реал Мадрид? Да, определено да. Това беше опит за мен и като треньор, и като човек. Бих го повторил, без да се замислям“, каза португалецът.

„Напуснах Реал Мадрид, оставайки в страхотни отношения с президента, изпълнителния директор и целия клуб. Това беше най-доброто решение за кариерата ми в дадения момент.“

„Няма да ме чуете да говоря за това какво е било преди, независимо дали в негативен или позитивен план. Аз съм щастлив човек в Челси, отивам на мачове и тренировки с огромна радост. Не съм от хората, които обичат да говорят за миналото“, каза Специалния.

„Това е единственият път, в който не мисля за следващия ход в моята кариера. Преди винаги разсъждавах за това, което ми предстои“, подчерта Моуриньо.